Oletko pyytämässä tarjouksia videotuotannosta? Vastaa ensin näihin kysymyksiin, niin saat meiltä tarkan kustannuslaskelman.

1. Kenelle video on tarkoitettu?

Tällä on vaikutusta lähestymistapaan. Mistä kohderyhmä on kiinnostunut ja mitä muita videoita se katsoo?

2. Missä videota esitetään?

Video voidaan jakaa sosiaalisessa mediassa, esimerkiksi Facebookissa ja Instagramissa, mutta silloin sen on oltava lyhyt. Videon voi laittaa myös Youtubeen tai Vimeoon ja levittää linkkiä omilla kotisivuilla tai sosiaalisessa mediassa. Video on erityisen hyödyllinen samalle
kohderyhmälle pidettävien tilaisuuksien alussa, kiinnostuksen herättäjänä aiheeseen.

3. Miten videota markkinoidaan?

Videota ei löydetä, jos sitä ei markkinoida. Paras tapa on levittää linkkiä jakamalla sitä sosiaalisessa mediassa tai ostaa näkyvyyttä. Myös uutiskirje valitulle kohderyhmälle on mahdollinen.

4. Mitä videosta pitäisi jäädä mieleen?

Videoon ei voi laittaa montaa viestiä. Liikkuvaan kuvaan sopii huonosti faktat ja luvut. Parhaiten jää mieleen tunnelma ja katsojan itse oivaltama viesti.

5. Millainen budjetti sinulla on?

Lyhyet, nettiin tarkoitetut videot ovat edullisia. Youtubesta löytyy paljon kännykällä itse kuvattua suosittua materiaalia, jossa ratkaisevaa ei ole tekninen taso vaan tarinan mielenkiintoisuus. Käsikirjoitetun ja ammattilaistason laitteilla kuvatun videon hinnan ratkaisee käsikirjoitukseen, kuvaukseen ja editointiin varattava aika ja työvoima. Hyvä laskentapohja on 600 euroa /päivä /henkilö.

Esitys videon ideaksi ja käsikirjoitukseksi tulee yleensä Unionimedian tuottajalta. Sosiaaliseen mediaan sopii noin 30 sekunnin pituinen ja muutoin netissä esitettäväksi enintään
3,5 minuutin video. Tätä pidemmät ovat jo ohjelmia.


[facebook-page-plugin setting=”unionimedia”]