Siirry suoraan sisältöön
Home » Blogi » Mitä vaatii nettisivun perustaminen?

Mitä vaatii nettisivun perustaminen?

Nettisivun perustamisessa on huomioitava monia asioita.

Saattaa kuulostaa sinällään ihan simppeliltä jutulta, kun sivulle laitetaan vähän kuvia sekä niiden väliin hiukan tekstiä ja julkaistaan se verkossa. Nettisivun perustaminen on siis helppoa ja sen voi julkaista suhteellisen halvalla tai vielä halvemmalla eikä kotisivutyökalu ole kovinkaan vaikea käyttää. Harrastajaltakin sivu syntyy hetkessä eikä juurikaan tekniikasta tarvitse mitään tietää. Ehkä tässä vähän edetään vauhdilla ja unohdetaan joitakin tärkeitä osuuksia kuten se, millainen on hyvä nettisivu.

Tehokkaan nettisivun perustaminen

Nettisivujen perustamisessa on yksi tärkeä tiedostettava asia ja se on, että sivu pitää myös löytyä hakukoneesta ja mielellään ensimmäiseltä sivulta, sen pitää herättää lukijan kiinnostus sekä tehdä näistä lukijoista jopa mahdollisia asiakkaita. Sivun huomannut henkilö on saatava ottamaan jollakin konstilla yhteyttä, tilaamaan tuote tai tekemään jotakin muuta, mistä tiedämme hänen olleen kiinnostunut eikä vai ohimennen selannut tekemäämme kotisivua.

Vaikka teettäisit sivut ulkopuolisella, se vaatii sinulta itseltäsi myös jotainkin toimenpiteitä. Koska ei useinkaan riitä, että valitaan kiva pohja, tehdään näyttävä logo sekä listataan tuotteet tai palvelut. Voit olla varma, että joudut suhteellisen syvälle projektiin itsekin. Liian usein projektissa ostetaan pelkkä ulkoasu eikä mitään muuta. Unionmedia on yritys, joka auttaa sivujen tekemisessä, mutta haluaa sinulta huomattavan paljon tietoa.

Kysymyksiin vastaaminen

Jos haluat, että projektisi edistyy huomattavasti, sinun on vastattava annettuihin kysymyksiin. Toisinaan vastausten etsiminen vaatii sinulta myös aikaa ja tekemistä. Sinun on kerrottava kotisivujen tekijälle, millaisia asiakkaita sinulla on tai millaisia tuotteita tai palveluita haluat tarjota, joten näihin kaikkiin kysymyksiin sinun on vastattava hyvin tarkasti. Sivut tarvitsevat myös kunnollista sisältöä, jotta asiakkaasi kiinnostuvat niistä ja käyvät sivuillasi useamminkin. Sisältö saadaan aikaan niin, että olet siinä itse apuna.

Avainsanat:
Tämä sivusto käyttää evästeitä taatakseen sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen