Siirry suoraan sisältöön
Home » Blogi » Nettisivun perustaminen sisältää monta vaihetta

Nettisivun perustaminen sisältää monta vaihetta

  • tehnyt
Nettisivun perustaminen näytöllä

Nettisivun perustaminen sisältää monia eri askeleita, jotka tulee ottaa huomioon. Ensinnäkin on hankittava oma domain, ellei halua käyttää jotain ilmaista vaihtoehtoa. Domaineja voi ostaa verkosta monesta eri palvelusta, joten kauppapaikat on helppo löytää. Hinnat vaihtelevat paljon eri domainien osalta, joten vertailua kannattaa tehdä. Nimeksi on hyvä valita sellainen, joka kuvastaa hyvin nettisivun toimintaa. Voit tarvittaessa tutkia myös suosittuja hakusanoja, jotta voisit nostaa sivun näkyvyyttä hakukoneissa.

Nettisivun perustaminen ja kulut

Minkälaisia kuluja nettisivun perustamiseen sitten liittyy? Domainin vuokraaminen on noin muutamasta eurosta kymmeneen euroon kuukaudessa, joten se on suhteellisen edullista. Tämän lisäksi pitää hankkia webhotelli, jossa sivut fyysisesti sijaitsevat. Sivuille voi löytää paikan kohtalaisen edullisesti, sillä parhaimmillaan niistä joutuu maksamaan vain muutaman euron kuukaudessa. Toki hinnat saattavat vaihdella paljonkin aina sen mukaan, kuinka paljon liikennettä nettisivuilla arvellaan tulevan olevan.

Unionmedia suosittelee tekemään paljon vertailua eri nettipalveluiden välillä, jotta saisit sivut mahdollisimman edullisesti. Ensimmäiseen tarjoukseen ei kannata siis tarttua, vaan rauhassa käydä läpi eri vaihtoehtoja. Lisäkuluja saattaa tulla siitä, minkälaisia palveluita nettisivuille haluaa. On tärkeää myös muistaa, että nettisivut on mahdollista saada ilmaiseksi, joskin tällöin palvelut eivät ole aivan yhtä hyvät kuin maksullisissa palveluissa.

Valmiiden sivujen julkaiseminen

Kun olet suunnitellut ja tehnyt nettisivut, koittaa viimein se päivä, jolloin ne julkaistaan. Tätä päivää kannattaa miettiä tarkkaan, sillä saatat halua esimerkiksi liittää sen markkinointiin. Kannattaa myös muistaa, että työt eivät lopu sen jälkeen, kun sivut on internetissä. Tämän jälkeen niitä pitää vielä ylläpitää julkaisemalla materiaalia tasaisesti.

Avainsanat:
Tämä sivusto käyttää evästeitä taatakseen sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen